60% van de ondervraagde Nederlanders voorstander van strenger Covid-toegangspasbeleid

Image source - Pexels.com


Maar liefst 62 procent van de inwoners van Nederland is voorstander van het invoeren van het strengere 2G-beleid voor toegangskaarten voor het coronavirus, zodat de lockdown kan worden opgeheven, ontdekte Hart van Nederland in een enquête onder een representatieve groep van meer dan 2500 mensen in zijn opiniepanel. 34 procent is tegen het 2G-beleid.

Op de vraag waar het kabinet het 2G-beleid moet gaan uitvoeren, zegt 39 procent overal, 31 procent in de horeca en 30 procent op evenementen en overstaplocaties.

Het 2G-beleid geeft alleen toegang tot specifieke locaties aan mensen die onlangs zijn hersteld van een Covid-19-infectie en mensen die zijn ingeënt en hun booster-shots hebben gehad. Voor de lockdown gebruikte Nederland het 3G-beleid, waardoor ook mensen toegang kregen die negatief testten op Covid-19. Het 2G-beleid geldt al in onder meer Oostenrijk en Duitsland. Ook Frankrijk en Italië voeren het beleid binnenkort uit.

De respondenten waren verdeeld over de vraag of dit toegangsbeleid twijfelaars over vaccinatie zal overtuigen om zich te laten vaccineren. 50 procent acht het onwaarschijnlijk dat iets deze groep kan overtuigen om de kans te krijgen. 41 procent denkt dat door het 2G-beleid meer mensen worden gevaccineerd.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?