25 Amsterdamse nachtclubs kunnen boetes krijgen

Image source - Pexels.com


In Amsterdam vonden handhavers 25 clubs die illegaal open waren tijdens de demonstratie tegen Covid-maatregelen genaamd “The Night Stands Up”. Zeker 24 van deze clubs kunnen een boete verwachten, zegt een gemeentewoordvoerder.

Van tevoren was bekend dat 24 van de 25 clubs zich bij de demonstratie zouden aansluiten. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam had deze nachtclubeigenaren vooraf gewaarschuwd dat ze een boete riskeren als ze open zouden gaan. Het is nog niet duidelijk of de club waarvan de deelname vooraf niet bekend was ook een boete krijgt.

Locaties in heel Nederland zijn zaterdagavond geopend om te protesteren tegen de huidige Covid-regelgeving van de overheid, die de heropening van het nachtleven niet omvat. In sommige steden, zoals Maastricht en Groningen, kozen nachtclubs er echter voor om niet mee te doen vanwege het risico op hoge boetes.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?