2 arrestaties tijdens protest in Amsterdam tegen Amerikaanse abortuswet

Image source - Pexels.com


De politie in Amsterdam heeft zaterdag twee mensen aangehouden voor het verstoren van de rust tijdens de demonstratie tegen de mogelijke afschaffing van het recht op abortus in de Verenigde Staten. Het gaat om een ​​27-jarige vrouw en een minderjarige jongen.

Volgens de politie verliep de demonstratie op de Dam zonder problemen, totdat een groep van 20 tot 30 mensen zich afsplitste en op weg ging naar het Amerikaanse consulaat op het Museumplein. Ze blokkeerden de trambaan in de Vijzelstraat en verschillende mensen bekladden trams, waaronder de 27-jarige vrouw. Toen agenten haar arresteerden, keerden demonstranten zich tegen de politie. Agenten gebruikten wapenstokken om de demonstranten op afstand te houden.

Kort daarna werd de minderjarige jongen aangehouden. Volgens de politie wordt hij ervan verdacht de “persoonlijke eigendommen” van een agent te hebben vernield.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Al drukte op Schiphol voor vakantieweekend

Mensen die dit vakantieweekend via Schiphol reizen, kunnen op de luchthaven weer drukte en lange wachtrijen verwachten. Schiphol kampt met personeelstekorten, met name op het

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?