Zangeres Ellen ten Damme beschuldigt Ali B. van seksueel wangedrag

Image source - Pexels.com


Zangeres Ellen ten Damme beschuldigde Ali B. van seksueel wangedrag en zei dat ze vrouwen van The Voice of Holland wilde steunen die eerder beschuldigingen hadden geuit tegen de coach en rapper, evenals anderen die bij de show betrokken waren, aldus het AD.

Ten Damme zei acht jaar geleden het slachtoffer te zijn van seksueel wangedrag van B. in Marokko, waar ze opnamen maakten voor het muziekprogramma Ali B en de Muziekkaravaan. De 54-jarige zanger zinspeelde vrijdagavond in een televisie-uitzending op het evenement en ging er nader op in in een podcastaflevering die later werd ingekort.

Ten Damme vertelde interviewer Özcan Akyol in de show “De Geknipte Gast” dat ze een “soortgelijke ervaring” had gehad met de vrouwen van The Voice, die eerder dit jaar naar voren kwamen met beschuldigingen van seksueel en machtsmisbruik in de show. Hoewel ze de naam van de rapper niet noemde in het televisie-interview, vertelde Ten Damme vorige maand in een aflevering van de podcast Aan de Keukentafel over het incident.

Het deel van de podcast waarin Ten Damme B. noemde, werd later weggewerkt, maar AD heeft de originele opname. Daarin noemt de zanger een “verhaal” over de rapper dat verband houdt met iets dat in Marokko is gebeurd.

“Er is een verhaal van mij dat helemaal geen geheim was en dat ik destijds ook aan de mensen om me heen heb verteld”, aldus Ten Damme bij de aflevering, aldus het AD. “Het gaat over Ali B. Ik vind hem echt een klootzak.”

Ten Damme zei op dat moment niet goed te weten hoe ze op de gebeurtenis moest reageren. Wel heeft ze inmiddels bij de politie een verklaring afgelegd over het incident.

“Je bent in de war en vraagt ​​je af: wat moet ik hiermee? En hij deed alsof er niets aan de hand was”, herinnert ze zich op de podcast, volgens het AD.

De rapper Ali B. trad op als coach in het televisieprogramma The Voice of Holland. In januari werd een officiële klacht tegen hem ingediend wegens seksueel wangedrag.

In een interview met De Telegraaf zei B. onschuldig te zijn. “Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld. De beschuldiging gaat over iets dat lang geleden is gebeurd en dat is niet waar.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?