Zanger S10 vertegenwoordigt Nederland op Eurovisie Songfestival 2022

Image source - Pexels.com


Zangeres Stien den Hollander, beter bekend onder haar artiestennaam S10, is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op de volgende editie van het Eurovisie Songfestival. S10 is de eerste artiest in 12 jaar die Nederland vertegenwoordigt met een Nederlandstalige inzending.

“Lieve mensen, omg ik ga meedoen aan het Eurovisie Songfestival!!!!” de 21-jarige schreef op Twitter samen met een video waarin de selectie werd aangekondigd die zowel door haar als door de Nederlandse omroep AvroTros werd gedeeld. De officiële aankondiging werd dinsdag gedaan.

Eurovisie verwees naar S10 als een “alt-popsensatie” die liedjes, rap en gesproken woord in haar muziek gebruikt. Ze komt oorspronkelijk uit Abbekerk, Noord-Holland, een dorp van ongeveer 2.070 mensen net ten noorden van Hoorn. Ze bracht haar eerste EP uit, antipsychotica, in 2017, en heeft sindsdien nog twee EP’s en twee volledige albums uitgebracht. Haar nieuwste, Adem je in, kwam deze zomer uit met een single met dezelfde naam die op nummer 15 in de hitparade stond.

“Muziek is alles voor mij. Ik hoop dat mijn muziek iets in het leven van andere mensen kan brengen, simpelweg omdat het zoveel voor mij heeft gedaan. Daarom zou ik bijna kunnen ontploffen van blijdschap bij het idee dat ik dit jaar aan het Eurovisiesongfestival deelneem’, zegt ze in een verklaring van Eurovisie.

“De nummers van S10 getuigen van lef en authenticiteit”, zegt Eric van Stade, hoofd van AvroTros, over de beslissing van de selectiecommissie. “S10 zal trouw blijven aan zichzelf en haar unieke stijl”, zei hij over haar keuze om in het Nederlands op te treden. “We steken onze nek uit bij deze keuze, waar de selectiecommissie unaniem achter staat.”

Eurovisie Songfestival vindt plaats van 10-14 mei in Turijn, Italië.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?