Zandvoort klaar voor duizenden Formule 1-fans

Image source - Pexels.com


Zandvoort maakt zich op om vanaf vrijdag 70.000 bezoekers per dag te ontvangen voor de Grand Prix. Het race-evenement begint op vrijdag met de vrije trainingen, zaterdag is de kwalificatie en zondag is de race.

Formule 1-fans zullen vooral met de fiets of het openbaar vervoer naar de kustplaats gaan. Auto’s zullen Zandvoort niet in kunnen rijden, parkeren kan alleen op parkeerplaatsen in de omliggende steden. De meeste bezoekers rijden naar een van de ‘Park & ​​Bikes’, vanwaar ze het laatste stuk naar Zandvoort kunnen fietsen.

De meeste bezoekers die voor het openbaar vervoer kiezen, nemen de trein. De NS heeft de dienstregeling naar station Zandvoort flink uitgebreid met 12 treinen per uur, goed voor 10.000 reizigers per uur. Zo’n 300 extra NS-medewerkers werden ingezet om reizigers snel de weg naar het circuit te helpen vinden en de doorstroming te bevorderen. Voor bezoekers die met de bus komen, rijdt er vanaf station Haarlem een ​​speciale buslijn 33 naar een halte aan de boulevard van Bloemendaal aan Zee.

De stroom racefans die met de trein naar Zandvoort gingen, kwam vrijdagochtend op gang. Volgens een woordvoerder van NS zag het er goed uit. “De dienstregeling begon goed.

Twaalf treinen per uur begonnen om 7.30 uur te rijden naar Zandvoort en weer terug. “We zien dat het goed werkt. Alle mensen passen nog goed in de treinen. De wachttijd is minimaal”, aldus de woordvoerder. De NS verwacht dat het snel drukker wordt.

NS verwacht gemiddeld 23.000 mensen per dag naar Zandvoort te halen en later op de dag ongeveer evenveel. Vanaf het station is het ongeveer tien tot vijftien minuten lopen naar het circuit.

Naast mensen die een kaartje hebben weten te bemachtigen, mogen er ook mensen naar Zandvoort om de sfeer op te snuiven. De NS riep hen op om vroeg in de middag te reizen om te voorkomen dat het te druk zou worden in de trein.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?