Wereldrecordpoging voor ‘Langste waslijn sokken’ mislukt

Image source - Pexels.com


Driehonderd vrijwilligers probeerden afgelopen weekend in Helmond het wereldrecord ‘langste sokkenwaslijn’ te vestigen. Helaas kwamen ze zondagmiddag 250 meter tekort aan het einde van de challenge, aldus Omroep Brabant. Het record van 6.066 meter ligt dan ook nog steeds bij de Duitse stad Halverde.

De challenge begon zaterdag om 12.00 uur op het Piet Blomplein. De vrijwilligers probeerden met succes alle 100.000 sokken en 105.000 wasknijpers op te hangen, maar kwamen toch te kort.

Lena Kuhlmann, een jurylid uit het Guinness Book of Records, nam ter plekke haar besluit. Het kwam als een schok voor de vrijwilligers die beschreven hoe we met onze berekeningen op meer dan 7.000 meter kwamen. Maar uiteindelijk kwamen we 250 meter tekort.”

Het probleem kwam toen het team nog 15 minuten te gaan had, maar geen sokken meer om op te hangen. “We wilden het ook perfect doen. We mochten tussen elke sok een centimeter laten, maar dat hebben we niet gedaan omdat we dachten dat we er meer zouden maken. Als we er nog een centimeter tussen hadden, dan had het gewerkt. Een echte teleurstelling”, aldus Tahné Kleijn, de teamorganisator.

Toch is het team blij met hoeveel geld ze hebben opgehaald voor kinderen in Helmond die onder de armoedegrens leven. Er is bijna 24.000 euro opgehaald voor 2.500 kinderen. “Daar gaat het ons om”, zegt Kleijn tegen de omroep.

Bovendien heeft de recordpoging de gemeenschap bij elkaar gebracht. “Jong en oud, allerlei culturen, iedereen hielp mee. Ook Oekraïense vluchtelingen trokken sokken aan en zongen het Oekraïense volkslied op het podium. Er was geen droge ogen in huis’, vertelde een vrijwilliger.

Zondag werd de waslijn ontmanteld, sommige sokken werden gerecycled en andere werden opgehangen in de kleuren van de Oekraïense vlag. Die sokken worden gedoneerd aan vluchtelingen.

Het team gaat in gesprek met Stichting Leergeld van Helmond om te kijken hoe het geld het beste kan worden ingezet. “We gaan deze kinderen deze zomer de mooiste dag van hun leven bezorgen.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?