Voormalige Hermitage heropend met Vermeers Het Melkmeisje

Image source - Pexels.com


De voormalige Hermitage in Amsterdam heropent vrijdag haar deuren met een tentoonstelling van Johannes Vermeers Het Melkmeisje. Het museum sloot vorige maand tijdelijk nadat het de banden met de Hermitage in St. Petersburg, Rusland, had verbroken vanwege de invasie van Oekraïne.

Het museumcomplex aan de Amstel, zoals het zichzelf nu noemt, toont de komende maanden een serie van vijf topstukken. Het Melkmeisje is tot 15 mei te zien. Het museum heeft nog niet bekend gemaakt welk meesterwerk de volgende keer zal zijn.

Het museum bezint zich op de toekomst op lange termijn en komt na de zomer met een nieuwe programmering.

Het Rijksmuseum leent Het Melkmeisje (circa 1660) ter ondersteuning van het museum in bruikleen. Het beroemde werk wordt zelden uitgeleend.

De expositie zal zich richten op de technische details en het kleurgebruik van Vermeers meesterwerk, maar ook op de muziek en geuren uit die tijd. Het museum zal ook ingaan op de kunstenaar en de historische achtergrond.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?