Vleesconsumptie daalde vorig jaar, vooral door restaurantsluitingen

Image source - Pexels.com


Nederlanders aten vorig jaar minder vlees omdat ze door de coronamaatregelen minder buiten de deur konden eten. Vleesconsumptie thuis compenseerde de restaurantsluitingen slechts gedeeltelijk, meldt Wakker Dier op basis van onderzoek van Wageningen Universiteit.

Volgens de onderzoekers daalde de vleesconsumptie vorig jaar met 1,9 kilogram per persoon. De totale vleesconsumptie per hoofd van de bevolking was 75,9 kilo. In 2019 was dit nog 77,8 kilo. De term vleesconsumptie verwijst naar het totaal van vlees, botten en vet. Ongeveer de helft hiervan wordt geconsumeerd als vlees en vleeswaren.

In 2010 piekte de vleesconsumptie in Nederland op 79 kilo. In de jaren die volgden nam het gestaag af naar 76,7 kilo in 2017. De volgende twee jaar was er weer een stijging.

Vorig jaar was de vleesconsumptie het sterkst gedaald sinds de eerste meting in 2005. Maar volgens de dierenactivisten is de hoeveelheid vlees die Nederlanders eten nog steeds ‘ongezond hoog’.

De gemiddelde Nederlander at het afgelopen jaar 730 gram vlees en vleesproducten per week. “Dat is 46 procent meer dan het Voedingscentrum als maximum aanbeveelt vanwege de gezondheidsrisico’s van te veel vlees eten”, zegt Wakker Dier.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?