Verkeer vertraagd omdat vakantiegangers terugkeren van lang Hemelvaartweekend

Image source - Pexels.com


Mensen die zondag hun vakantiebestemming verlaten, komen waarschijnlijk in de file terecht. Vooral op de wegen vanuit Zeeland, op de Veluwe en richting de Duitse grens staat het verkeer volgens de ANWB vast. De files zullen naar verwachting tot de middag duren.

Rond het middaguur stond er volgens de ANWB zo’n 125 kilometer aan files. Vakantiegangers verlaten Zeeland na het lange hemelvaartweekend en zorgen voor files op de A58, N57 en N59, meldt Rijkswaterstaat op Twitter.

Toeristen op Texel komen volgens het ANP ook op de N501 in de file terecht op weg naar de veerdienst. Zij moeten rekening houden met 40 minuten extra reistijd van Den Burg naar de boot.

Ook zijn er wegafsluitingen langs de A12 richting Utrecht, de A20 in beide richtingen en de N7 richting de Duitse grens, aldus de ANWB. Ook rond grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag worden de routes vertraagd.

Afgelopen week was de ergste avondspits van het jaar. De ANWB schreef dit ook toe aan het begin van het lange hemelvaartweekend voor veel mensen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?