Van Gogh, Rembrandt, Breugel schilderijen komen naar voormalig museum Hermitage

Image source - Pexels.com


Na Vermeer’s het melkmeisjeIn de voormalige Hermitage is achtereenvolgens werk van Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn en Pieter Bruegel de Oude te zien. Het museum exposeert Het gele huis (De Straat) uit 1888 door Van Gogh, Het laatste zelfportret (1669) door Rembrandt, en De toren van Babel (circa 1560) door Bruegel.

Naar het voorbeeld van het Rijksmuseum stellen het Van Gogh Museum, het Mauritshuis en Museum Boijmans Van Beuningen de werken beschikbaar.

het melkmeisje werd onder uitzonderlijke omstandigheden uitgeleend nadat het museum aan de Amstel de banden met het Russische staatsmuseum had verbroken vanwege de oorlog in Oekraïne. Het beroemde werk van Johannes Vermeer uit circa 1660 was het eerste in de reeks van het voormalig Nederlands Erfgoed Amsterdam, die de hele zomer zal duren. Volgens een woordvoerder van het museum trok het meesterwerk tot nu toe een kleine 10.000 bezoekers.

het melkmeisjedie tot en met zondag te zien is, wordt gevolgd door Het gele huis van 17 mei t/m 26 juni. Emilie Gordenker, directeur van het Van Gogh Museum, is verheugd ondersteuning te kunnen bieden in deze uitzonderlijke situatie. “We hopen dat het schilderij een inspiratie kan zijn in moeilijke tijden op zijn tijdelijke nieuwe plek.”

Van 28 juni t/m 24 juli Rembrandt’s Zelfportret komt naar Amsterdam. Volgens het Mauritshuis is het “een van de hoogtepunten in de collectie”. Tussen 2 en 28 augustus De toren van Babel van Museum Boijmans Van Beuningen te zien zijn. “Deze bruikleen is heel bijzonder omdat dit wereldberoemde meesterwerk uit de Rotterdamse collectie nooit of slechts in uitzonderlijke gevallen, zoals nu, wordt uitgeleend”, zegt museumdirecteur Sjarel Ex.

Het Museum aan de Amstel, zoals het zichzelf nu noemt, werkt momenteel aan plannen voor de toekomst. Meer informatie over de najaarsprogrammering wordt komende zomer bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?