Van Gogh Museum presenteert uitgebreide tentoonstelling Gustav Klimt


Het werk van de Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt (1826-1918) is vanaf dit najaar te zien in een tentoonstelling in het Van Gogh Museum. Het wordt het meest uitgebreide overzicht van het werk van de beroemde kunstenaar dat ooit in Nederland is getoond, aldus het museum.

Klimt staat bekend om zijn schilderijen met goud en decoratieve ornamenten, zijn universele symboliek en zijn afbeeldingen van sterke vrouwen. De tentoonstelling, die op 7 oktober opent, toont meesterwerken als Judith (1901), Emilie Flöge (1902) en Waterslangen II (1904).

De werken hangen naast die van kunstenaars als Vincent van Gogh, James McNeill Whistler, John Singer Sargent, Jan Toorop, Claude Monet, Auguste Rodin, Henri de Toulouse-Lautrec en Henri Matisse. Klimt liet zich inspireren door het werk van deze kunstenaars.

“In het keizerlijke Wenen rond 1900 was hij een van de grootste”, aldus het museum. “Dat is hij tot op de dag van vandaag gebleven. De ‘Golden Boy’, Gustav Klimt, was zowel beroemd als controversieel en wordt nog steeds beschouwd als een van de meest tot de verbeelding sprekende kunstenaars in de moderne kunstgeschiedenis.”

Lees ook:  Wolken zullen de maansverduistering waarschijnlijk verduisteren

De tentoonstelling duurt tot 8 januari en is een samenwerking met Het Belvedere in Wenen.

Plaats een reactie