Utrecht viert vanavond 900 jaar met Kensington-optreden in Domtoren


Utrecht trapt donderdag het 900-jarig jubileum af met een optreden van de Utrechtse band Kensington en stadsbeiaardier Malgosia Fiebig vanuit de Domtoren. De stad heeft de komende maanden honderden activiteiten gepland staan, meldt RTV Utrecht.

Donderdag afgetrapt met het hijsen van 900 vlaggen voor het gemeentehuis van Utrecht en de uitreiking van het kinderboek De gesproken van het stadhuis en andere Utrechtse verhalen gecomponeerd door Koos en Matthijs Meinderts.

Tussen 10.00 en 14.00 uur treedt de Utrechtse rapper Duimelot op in Park de Watertoren, het Dorpsplein in Vleuten-De Meern en het Tolsteegplantsoen. Ook is er een lunch op het Janskerkhof met honderd senioren en vijftig studenten. Om 14.45 uur maakt burgemeester Sharon Dijksma een reis door de tijd naar 1122 in Paleis Lofen, gevolgd door een mars naar Het Utrechts Archief om een ​​tentoonstelling te openen.

Om 16.00 uur kunnen ruim duizend Utrechters die vandaag jarig zijn taart gaan eten in de binnenstad. Utrechtse bestuurders delen taarten uit in de Zadelstraat bij de Mariaplaats.

Lees ook:  Grand Prix-muziekacts om betaald te krijgen; Nog steeds geen festival, zegt gemeente

Vanaf 16.30 uur is er muziek en dans op Mariaplaats, Neude, Janskerkhof, Stathuisplein, Wo en Stadhuisbrug. Utrechtse muziek- en dansgezelschappen maken de stad klaar voor het hoofdevenement – het optreden van Malgosia Fiebig en Kensington op de Domtoren, dat om 20:45 uur begint met het luiden van de torenklokken. Het concert wordt live uitgezonden op grote schermen op het Domplein, Stadhuisplein, Neude en Janskerkhof.

Kensington-gitarist Casper Starreveled noemde het optreden van de Domtoren een hoogtepunt in een toch al bijzonder jaar. “In onze eigen stad, spelen bovenop de iconische Dom, terwijl het overal in de stad te horen en te zien is. Het wordt een onvergetelijke show, met het beste uitzicht ooit”, zei hij tegen RTV Utrecht. “We zijn er trots op een heel klein onderdeel te zijn van de 900 jaar oude melodie van onze prachtige stad.”

Naast het officiële programma rekenen Utrechtse musea vandaag geen entree.

Plaats een reactie