Utrecht annuleert aankomst Sinterklaas; Extra Covid regels in Limburg

Image source - Pexels.com


Het Sinterklaasfeest in Utrecht gaat niet door vanwege het coronavirus, zo maakte de gemeente Utrecht woensdag bekend. Het feest zou zondag zijn geweest. De burgemeesters van de 15 gemeenten in Noord- en Midden-Limburg legden dinsdag ook verdere beperkingen op aan feesten rond carnaval, waardoor veel feesten rond de aftrap van het seizoen werden verboden.

De organisator van het sinterklaasfeest in Utrecht heeft de gemeente laten weten de komst niet meer op zich te willen nemen ‘vanwege de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus’, schrijft de gemeente in een brief. De stad zegt bezorgd te zijn over de toenemende besmettingen.

Utrecht “betreurt en respecteert” de beslissing van de organisator. Door de korte tijd tot zondag is er geen mogelijkheid om een ​​alternatief te voorzien. De centrale aankomst van de heilige zou al in aangepaste vorm zijn geweest, zonder publieksreceptie en rondleiding door de stad.

De gemeente Utrecht noemde de afgelasting een “teleurstelling voor veel kinderen, hun ouders en de betrokken vrijwilligers die ook dit jaar weer niet de kans krijgen om Sinterklaas te ontvangen tijdens een centrale intocht in onze stad. Een enorme teleurstelling.”

Volgens de gemeente hebben de sinterklaasfeesten in verschillende Utrechtse wijken op 13 en 20 november verschillende organisatoren en gaan ze door.

De burgemeesters van Noord- en Midden-Limburg legden verdere beperkingen op voor feesten in tenten en op pleinen. Dit soort festiviteiten, die vooral rond de aftrap van het carnavalsseizoen worden georganiseerd, zijn grotendeels verboden. Het verbod duurt tot en met maandag 15 november, maakte Veiligheidsregio Limburg Noord dinsdagavond bekend.

Op deze manier wil de regio meer doen tegen het almaar toenemende aantal besmettingen met het coronavirus. Eerder besloten de burgemeesters in deze regio al om alle grootschalige carnavalsevenementen zoals de 11e van de 11e in Roermond te verbieden.

Het verbod omvat nu ook muzikale feesten in tenten of op pleinen waar bezoekers geen vaste zitplaats hebben. Sinterklaasaankomstfeesten mogen doorgaan met de geldende regels omtrent de coronamaatregelen en na afstemming met de gemeenten. Hetzelfde geldt voor Sint Maarten vieringen.

De burgemeesters deden een dringend beroep op bewoners en ondernemers “om samen verantwoordelijkheid te nemen om het aantal besmettingen terug te dringen en elkaar zo te beschermen. Uiteindelijk verlicht dit ook de druk op de zorg.”

“Houd je aan de geldende maatregelen en gebruik vooral je gezond verstand. Ben je in de horeca of het dorpshuis, volg dan de basisadviezen op zoals 1,5 meter afstand houden. Zo verklein je de kans op overdracht van het coronavirus, en bescherm je jezelf en anderen. Laat je testen op symptomen, ook als je gevaccineerd bent, en blijf thuis.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?