Traditionele nieuwjaarsduik in Scheveningen weer afgelast vanwege Covid-zorgen

Image source - Pexels.com


De traditionele nieuwjaarsduik op het strand van Scheveningen gaat voor het tweede jaar op rij niet door. Het coronavirus heeft opnieuw roet in het eten gegooid, zo maakten de organisatoren bekend.

De vereniging die de nieuwjaarsduikorganisaties in Nederland vertegenwoordigt, zegt teleurgesteld te zijn dat het evenement moet worden afgelast. Omdat de nieuwjaarsduik veel organisatie vraagt, vindt de vereniging het belangrijk om ruim drie weken van tevoren duidelijkheid te geven aan alle betrokken partijen, ook al zijn de coronabeperkingen op nieuwjaarsdag in het land nog niet bekend.

Net als vorig jaar komt er een alternatief zodat mensen thuis fris aan het nieuwe jaar kunnen beginnen. Mensen kunnen weer verzegelde blikjes bestellen die gevuld zijn met water uit de Noordzee, die ze vervolgens zelf in hun achtertuin kunnen dumpen.

“Vorig jaar kwamen we met de ‘New Years Dive from Can’ met een oplossing. Dat was een enorm succes. Alle 25.000 blikjes zeewater werden op één dag weggegeven”, zegt Liane Lens van Unox. Het foodmerk is hoofdsponsor van de Scheveningse duik en organiseerde vorig jaar de zeewaterwinactie. “Daarom hebben we besloten om de nieuwjaarsduik weer te kunnen doen. Om tijdens deze editie nog meer mensen te laten deelnemen, worden er twee keer zoveel blikken gevuld: 50.000. Bovendien zijn de blikken veel langer.”

Voor elke set bestelde blikken schenkt Unox een blikje Erwtensoep, een traditionele erwtensoep, aan de Voedselbanken van het land. De blikjes met Noordzeewater zijn vanaf woensdag te bestellen via www.nieuwjaarsduik.nl.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?