Toeristische bezienswaardigheden krijgen de meeste aandacht op Google Street View; Nederland staat op de 20e plaats wereldwijd

Image source - Pexels.com


Wanneer mensen op Google Street View browsen, bezoeken ze vooral toeristische attracties. De meest bekeken plek in Nederland is het Anne Frank Huis in Amsterdam, gevolgd door het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Andere populaire locaties in Nederland zijn Schiphol, de Johan Cruijff ArenA en Keukenhof.

Street View wordt deze week 15. Om dat te vieren maakt Google nieuwe foto’s van een andere populaire plek in Nederland, namelijk het Formule 1-circuit in Zandvoort. De laatste foto’s zijn genomen in oktober 2010, lang voor de renovatie van het racecomplex. De nieuwe beelden van het circuit zouden in de loop van de zomer online moeten staan.

De Indonesische hoofdstad Jakarta is wereldwijd de meest online bezochte plaats, gevolgd door Tokyo en Mexico-Stad. Veel mensen nemen ook een virtueel kijkje in São Paulo (Brazilië) en Buenos Aires (Argentinië). Indonesië is het meest populaire land. In Street View kijken mensen ook vaak naar hoe de Verenigde Staten, Japan en Mexico eruitzien. Nederland staat op de twintigste plaats op de ranglijst.

Het meest bekeken gebouw ter wereld is de Burj Khalifa in Dubai. Met bijna 830 meter is het het hoogste gebouw ter wereld. Street View heeft foto’s van het uitzicht net onder de top. Ook de Eiffeltoren in Parijs en de Taj Mahal in India trekken veel bezoekers naar Street View.

Google lanceerde Street View in mei 2007. De eerste steden op de dienst waren New York, San Francisco, Miami, Las Vegas en Denver. Het jaar daarop volgden de eerste steden buiten de Verenigde Staten namelijk het parcours van de Tour de France. In 2009 zijn Amsterdam, Rotterdam en Groningen als eerste steden van Nederland in kaart gebracht.

Street View heeft nu 220 miljard afbeeldingen uit meer dan 100 landen. Volgens Google hebben de cameraauto’s meer dan 16 miljoen kilometer of 400 rondjes om de aarde afgelegd. Google wil volgend jaar een nieuwe camera in gebruik nemen die makkelijker te vervoeren is en dus mee te nemen is naar moeilijk bereikbare plekken, zoals het Amazone regenwoud.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?