Tiener solopiloot krijgt assistentie van KLM tijdens wereldvlucht


Zara Rutherford, de jongste vrouw die solo rond de wereld vloog, is zaterdag aangekomen in Zuid-Korea. Onderweg kreeg de 19-jarige hulp van een “barmhartige” KLM-piloot boven de Japanse Zee, die ervoor zorgde dat ze contact kon opnemen met de luchtverkeersleiding nadat ze geen verbinding kon maken met haar radio.

De piloot van vlucht KLM 868 stuurde haar berichten door naar de luchtverkeersleiders en hielp haar de juiste frequenties te vinden. De piloot was uiterst vriendelijk en behulpzaam”, aldus Rutherford op haar Facebookpagina. De Vlaams-Britse tiener zei dat ze wilde weten wie de piloot was om hem een ​​persoonlijk bericht te sturen.

Rutherford begon half augustus in het Belgische Kortrijk aan haar wereldrecordpoging. Ze vloog in haar ultralichte sportjet naar Schotland, IJsland, Groenland, Canada, de Verenigde Staten en Colombia.

Daarna reisde ze weer noordwaarts langs de Amerikaanse westkust. Vanuit Alaska stak Rutherford over naar Rusland en vervolgens naar Zuid-Korea. Ze wil via Indonesië, India en het Midden-Oosten terugkeren naar België.

Lees ook:  Holocaust Namenmonument onthuld in Amsterdam

Rutherford voltooit de reis alleen, zonder volgvliegtuig. Het huidige Guinness World Record is in handen van de Amerikaanse Shaesta Waiz, die in 2017 op 30-jarige leeftijd haar solotour voltooide.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door FlyZolo (@fly.zolo)

Plaats een reactie