Themapark Amsterdam gaat open in Duitsland

Image source - Pexels.com


Vanaf de snelweg is een windmolen zichtbaar. Binnenkort komen daar tulpen bij, een Nederlands dorp met gevels van papier-maché en winkels die Nederlands eten verkopen. Deze scène speelt zich echter niet in Nederland af, maar in het midden van Brandenburg, Duitsland.

Ondanks dat hij al bijna 30 jaar in Duitsland woont, droomt de Nederlandse investeerder Theo Roelofs nog steeds van een uitstapje naar een openluchtpark buiten Amsterdam, meldt het Duitse roddelblad BZ Hij herinnert zich de “langzaam draaiende windmolens, kleine huisjes met donkergroene gevels en witte raamkozijnen”, en nu wil hij ze dichter bij huis brengen.

Holland Park brengt een “klein Amsterdam” naar de Duitsers in de gemeente Panketal en is het hele jaar open. De entreekosten zijn in eerste instantie gratis. Plannen zijn onder meer een ijsbaan in de adventstijd, een klein particulier museum met Nederlandse voorwerpen, restaurants en een tuincentrum. In de molen komt een molenaar en een museum laat kinderen zien hoe meel wordt gemaakt.

Het park registreert momenteel nieuwe ontwikkelingen via zijn Instagram-account, waar een volger een verzoek heeft ingediend om bitterballen op het menu te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?