Theater Haarlem krijgt boete als het op volle capaciteit opengaat, zegt gemeente

Image source - Pexels.com


De gemeente Haarlem zal handhavend optreden als de donderdag- en vrijdagavondvoorstellingen in theater De Liefde op volle capaciteit doorgaan zoals het theater aankondigde, tegen de huidige coronavirusbeperkingen in. Op die handhaving staat een boete van 2.500 euro, zegt een woordvoerder van de gemeente Haarlem na berichtgeving door het AD.

“Gemeentetoezichthouders controleren donderdag of het theater zich aan de Covid-maatregelen houdt. Als er meer dan 80 mensen in de zaal zijn, komt er een boete”, aldus de woordvoerster. Ook wordt de boete opgelegd als het theater vrijdag weer niet voldoet aan de coronavirusregels en meer dan 80 mensen in de zaal toelaat.

Dat de gemeente dreigt met een boete is “voor het theater geen verrassing”, aldus een woordvoerster. “We hadden al gedacht dat een boete een van de handhavingsmaatregelen zou kunnen zijn. Dat is de rol die de gemeente moet spelen, dat begrijpen we.”

Door de huidige coronamaatregelen mogen theaters momenteel slechts tweederde van hun volledige capaciteit binnenlaten. Per 25 september geldt die maatregel niet meer. Maar de Haarlemse schouwburg besloot eerder de maatregel te schrappen. Het theater zei dat tijdens de voorstellingen van Theo Maassen op donderdag en vrijdag alle 120 stoelen per avond bezet zullen zijn. Bezoekers dienen vooraf hun CoronaCheck app te tonen.

Het theater en de gemeente zijn nog in gesprek om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Volgens de gemeente zijn er verschillende alternatieven besproken, maar heeft het theater ervoor gekozen om de zaal volledig open te stellen. “Daar hebben we verschillende opvattingen over”, zegt de woordvoerder van theater De Liefde.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?