Te weinig aandacht voor gezondheid bezoekers in F1-vergunning, zeggen natuurclubs

Image source - Pexels.com


Twee natuurorganisaties in Zandvoort missen regels in de evenementenvergunning voor de Formule 1-races begin september om de gezondheid van de bezoekers te garanderen. De clubs, Stichting Duinbehoud en Stichting Red de Kust, lieten dinsdag weten verrast te zijn dat de burgemeester een vergunning heeft afgegeven voor “een grootschalig evenement met 125.000 deelnemers terwijl dit onder de huidige Covid-19 maatregelen helemaal niet mag”.

Ze willen dat de burgemeester op korte termijn duidelijk aangeeft wat wel en niet mag tijdens de races en welke bezoekersaantallen wel mogen en welke coronamaatregelen nodig zijn om de gezondheid van bezoekers te garanderen.

Begin augustus maakten de gemeente Zandvoort en evenementenorganisatie Zandvoort Beyond al bekend door te gaan met de voorbereiding van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Zandvoort verwacht op 3, 4 en 5 september 105.000 bezoekers per dag, maar het kabinet kan op 13 augustus besluiten om voor evenementen in september met nieuwe, strenge coronavirusregels te komen. “Niemand weet wat het wordt, we wachten af. De gemeente heeft de vergunning afgegeven, maar het kabinet heeft de regie over de maatregelen tegen het coronavirus”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?