Stop niet op vluchtstrook om oorlogsslachtoffers te herdenken: Dienst openbare werken.

Image source - Pexels.com


Rijkswaterstaat riep weggebruikers op om tijdens de twee minuten stilte op Dodenherdenking woensdag niet te stoppen op de vluchtstrook om slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Zoek een parkeerplaats om te stoppen en neem het moment van stilte in acht, zegt Rijkswaterstaat, meldt RTL Nieuws.

Nederland houdt woensdag 4 mei om 20.00 uur twee minuten stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Gedurende die twee minuten ligt ook al het trein- en vliegverkeer stil, voor zover dat veilig mogelijk is.

De auto stilzetten om deze herdenking bij te wonen is prima, maar doe dat wel veilig, aldus Rijkswaterstaat. “Stoppen op de vluchtstrook is onveilig en kan tot gevaarlijke situaties leiden.”

Het is, gezien de vakantiedrukte en de huidige chaos op de luchthaven, onduidelijk of Schiphol morgen de vliegtuigen kan stilleggen voor de twee minuten stilte. Schiphol zoekt nog uit hoe het aan te pakken, aldus RTL.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?