Steven Berghuis doet aangifte bij politie na doodsbedreigingen

Image source - Pexels.com

Steven Berghuis in actie voor Ajax. Foto: Gerrit van Keulen

Voetballer Steven Berghuis heeft aangifte gedaan bij de politie na tientallen serieuze bedreigingen te hebben ontvangen sinds hij eerder deze zomer overstapte van Feyenoord naar aartsrivaal Ajax.

Ook de vrouw en kinderen van de Oranje-international zijn bedreigd, meldt de Telegraaf woensdag na het zien van de formele klacht, die 19 pagina’s met gewelddadige berichten op sociale media omvatte.

De 29-jarige Berghuis voltooide zijn overstap naar Ajax in juli voor een eerste bedrag van € 4 miljoen, nadat hij zijn carrière nieuw leven inblies tijdens een periode van vijf jaar bij Feyenoord, waarin hij 87 doelpunten maakte in 199 wedstrijden.

Volgens de Telegraaf heeft Berghuis in zijn brief aan de politie enkele berichten die hij heeft ontvangen omschreven als ‘zeer bedreigend’. Ook Ajax-directeur Edwin van der Sar zei dat er een ‘grens is overschreden’.

Vorige maand veroordeelde Feyenoord zelf een deel van zijn fans voor het uiten van bedreigingen aan het adres van de voormalige clubaanvoerder na de verhuizing.

De Rotterdamse club pikte een spandoek uit dat werd gefotografeerd en gedeeld op sociale media en suggereerde dat Berghuis hetzelfde lot verdiende als Peter R. de Vries, de journalist die enkele weken geleden in Amsterdam werd doodgeschoten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?