Sinterklaas vaart dit jaar door Amsterdamse grachten

Image source - Pexels.com


Dit jaar zullen Sinterklaas en zijn stoomboot “voor het eerst in de geschiedenis” de grachten voor het Amsterdamse aankomstfeest betreden voordat hij met zijn helpers aanmeert bij het Maritiem Museum. Dat heeft de Sinterklaasstichting in Amsterdam (SSIA) woensdag bekendgemaakt.

Eerder op woensdag werd bekend dat er dit jaar maar één aankomstfeest in de hoofdstad is. Een groep vrijwilligers die de SSIA had verlaten had plannen voor een alternatieve aankomst voor de Sint, maar die zijn na bemiddeling tussen beide partijen afgeblazen.

Volgens de stichting vaart de stoomboot van Sinterklaas op 14 november via de Amstel de Prinsengracht op. Vanaf de Herengracht keert de boot terug naar de Amstel om van daaruit naar de traditionele aankomst bij het Scheepvaartmuseum te varen. “Zo kunnen de Sint en Pieten ondanks de beperkingen toch feestelijk en waardig ontvangen worden in de hoofdstad”, aldus de SSIA.

De gemeente Amsterdam heeft laten weten dat er audiëntie is toegestaan ​​bij de Sinterklaasviering. Mensen die langs de vaarroute staan ​​om Sinterklaas te verwelkomen, hoeven geen toegangspas voor het coronavirus te tonen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?