Sinterklaas komt toch met de boot naar Amsterdam

Image source - Pexels.com


Sinterklaas komt dit jaar per boot naar de hoofdstad, meldt de organisatie Sinterklaasstichting in Amsterdam. Volgens stichtingsvoorzitter Edgar Peer zullen de heilige en zijn helpers voor een beperkt publiek per stoomboot arriveren, waarna er een “compact feest” zal zijn bij Marine Establishment Amsterdam.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus heeft de stichting in augustus besloten dat een traditionele aankomst per boot, gevolgd door een paardrijtocht met groot publiek, dit jaar niet mogelijk is. Het controleren van de toegangspassen voor het coronavirus van ongeveer 400.000 aanwezigen werd als onhaalbaar beschouwd.

Vervolgens heeft de stichting twee opties verkend. Een mogelijkheid was een aankomst en groot evenement in de Johan Cruijff ArenA met veel kinderen en showelementen. Woensdag leek deze optie de voorkeur. Volgens Peer koos de stichting voor de andere optie. “Een compacter evenement met een klassieke uitstraling van de aankomst met Sinterklaas per stoomboot en dan de heilige en zijn helpers ontmoeten met Amsterdamse kinderen.”

Volgens de organisatie voldoet de gekozen optie aan de corona-eisen van de gemeente. Op het Marine Establishment Amsterdam kunnen 5.000 tot 6.000 kinderen het feest bijwonen. Het zal ook op televisie worden uitgezonden. De intocht vindt plaats op zondag 14 november.

Onlangs had de Amsterdamse organisatie moeite om een ​​alternatief programma voor de komst te bedenken. Burgemeester Femke Halsema sprak woensdag met het bestuur van de stichting om de onrust binnen de gelederen te verminderen en ervoor te zorgen “dat de vrijwilligers zich een beetje gelukkiger voelen”. De organisatie benadrukte donderdag dat ze echt hoopt volgend jaar weer een klassiek aankomstfeest in Amsterdam te organiseren.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?