Schietpartij Zaandam was waarschijnlijk poging om kunstwerken van Monet te beroven

Image source - Pexels.com


Zondag vond rond 10.35 uur een schietpartij plaats in de buurt van het Zaans Museum op de Zaanse Schans. De schietpartij lijkt verband te houden met een poging tot het stelen van een kunstwerk van Monet ter waarde van meer dan een miljoen euro, aldus kunstdetective Arthur Brand.

“Het lijkt alsof de verdachten naar buiten renden met een schilderij van Monet”, zegt de rechercheur die meerdere kunstwerken heeft opgelost. De verdachten slaagden er niet in het kunstwerk in beslag te nemen, zei Brand.

Politie en museum hebben de melding nog niet bevestigd. Autoriteiten hebben bevestigd dat er zondagochtend een schietpartij heeft plaatsgevonden op de Schansend waar het museum is gevestigd. Niemand raakte gewond en de verdachten vluchtten op een motorfiets.

Een omstander probeerde te voorkomen dat een van de verdachten zou vluchten, zeiden ooggetuigen tegen het Noordhollands Dagblad, waarop een van de verdachten schoten loste en het schilderij liet vallen.

Eén verdachte zou een blanke man zijn met een grijze helm en een spijkerbroek. De tweede verdachte werd door NH Nieuws beschreven als een gebruinde man met een baard in donkere kleding. De scooter waarop de verdachten zijn gevlucht, is inmiddels gevonden op de Zuiderweg.

Het schilderij dat de inbrekers probeerden te stelen heette De Vooraan en de Westerhem van Claude Monet. Monet verbleef in 1871 vier maanden in Zaandam. Het kunstwerk zou 1,16 miljoen euro waard zijn.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?