Schakel ons in! Evenementensector protesteert vandaag in heel Nederland tegen Covid-beleid

Image source - Pexels.com


De evenementensector gaat zaterdag in verschillende steden weer de straat op onder de naam Unmute Us. Het kabinet heeft namelijk nog geen concrete toezeggingen gedaan naar aanleiding van het eerdere protest van 21 augustus, dat wereldwijd voor nieuws zorgde. De sector roept het kabinet op om het pandemiebeleid aan te passen om evenementen, zoals festivals, per direct door te laten gaan.

De demonstraties beginnen vanaf 14.00 uur in de steden Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Tilburg, Nijmegen en Utrecht. Aanvankelijk waren er ook protesten gepland in Rotterdam, maar de demonstranten daar werden gevraagd om mee te doen aan de actie in Den Haag.

Na het vorige protest hadden vertegenwoordigers van Unmute Us een ontmoeting met verschillende leden van het demissionair kabinet, samen met de Alliantie van Evenementenbouwers, een groep die alle niveaus van belanghebbenden vertegenwoordigt die betrokken zijn bij sport, cultuur en entertainment. Unmute Us stelt dat de ministers hebben aangegeven “hun argumenten mee te nemen in hun besluitvorming”. [before] de volgende persconferentie op 14 september”, maar dat dit geen harde toezegging was. Daarom zeggen ze dat niets hen ervan weerhoudt om opnieuw te protesteren.

Minstens 4.000 organisaties hebben zich aangemeld voor het protest. Op 21 augustus demonstreerden ruim 70.000 mensen en ruim 2.500 organisaties uit de evenementenbranche in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Radiostation 3FM zal tussen 14.00 en 17.00 uur een speciale uitzending maken over de protestmars, waarbij 3FM-dj’s live verslag doen van de verschillende betrokken steden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?