SBS6 zendt vanavond 4 uur open haard uit; 24Keukenschermen sissende pan


De vieruurshaard die SBS6 op eerste kerstdag presenteert, kan qua kijkcijfers verrassen. Tv-kenner Bert van der Veer denkt dat het segment net zo goed had gescoord als ze voor een kerstfilm hadden gekozen.

“Er zijn zeker mensen die dit aanzetten tijdens het kerstdiner”, voorspelde Van der Veer. “Je kunt dergelijke branden ook online vinden, maar dat is makkelijker”, zegt Van der Veer.

Van der Veen begreep dat de concurrentie zwaar is. “Alles wat SBS6 vanavond probeert, is al een verloren strijd”, zei hij. Daar is de concurrentie op zenders als RTL 4 en de NPO zenders te sterk voor. Beide zenders zenden in prime time populaire Nederlandse films uit. “Wat je ook doet, je trekt weinig kijkers en met zo’n vuur kun je toch een beetje publiciteit en aandacht genereren.”

SBS5 is niet de enige met een ludieke uitzending op eerste kerstdag. Kookzender 24Kitchen zendt van 10.00 tot 22.00 uur non-stop beelden uit van een sudderende pan ragout op haar YouTube-kanaal. In sommige gevallen is de ragoutpan ook te zien op de tv-zender van 24 Kitchen.

Lees ook:  Queen weer nummer 1 in top 2.000 nummers; Het favoriete nummer van De Vries op de derde plaats

Plaats een reactie