S10 gaat vol vertrouwen voor top 5 plaats in Eurovisie

Image source - Pexels.com


Zanger S10 vertrok zaterdag vol vertrouwen naar PalaOlimpico in Turijn. Daar vinden zaterdagavond de finales van het Eurovisie Songfestival plaats. De zangeres die Nederland vertegenwoordigt voelt zich goed en hoopt op een plek in de top 5.

“Ik heb er heel veel zin in”, zei S10 bij het verlaten van haar hotel tegen de verzamelde Nederlandse pers. “Ik voel me goed, ik heb goed geslapen en ben goed wakker geworden. Ik ben nog niet zenuwachtig, dat komt later wel. We gaan het meemaken.”

De 21-jarige zangeres hoopt dat ze niet meer overmand wordt door angst zoals dinsdag kort voor de halve finale. “Ik moet gewoon loslaten wat er dinsdag is gebeurd en me nu weer helemaal in die emotie laten onderdompelen. Ik moet me niet laten afleiden, gewoon gaan, gewoon vertellen wat ik wil zeggen en gewoon laten gebeuren wat er gebeurt.”

S10 zegt tevreden te kunnen zijn als ze de top 5 haalt. “Het liefst top 3 of nummer 1 natuurlijk, maar top 5 zou ook heel ziek zijn”, zei ze. Als dat niet werkt, kan ze net zo goed met “veel trots” terugkijken.

Dat het gepositioneerd is tussen toplanden als Spanje en Oekraïne maakt voor S10 niet zoveel uit. “Dat vind ik echt gaaf. Het is een hele mooie lijst met artiesten.” Tussen het “geweld” van de Spaanse zangeres Chanel en de beroemde winnares Kalush Orchestra kan ze zichzelf zijn. “Dan kan ik de rust pakken, mezelf laten zien in mijn kleine koepel vol emotionaliteit. Dus ik denk dat het goed is.”

S10 wordt zaterdag 11e in de finale.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?