Ruim 370.000 euro opgehaald bij eerste ALS Sunrise Walk

Image source - Pexels.com


De eerste ALS Sunrise Walk in Utrecht bracht ruim 370.000 euro op voor onderzoek naar de dodelijke zenuw- en spierziekte. Bijna duizend mensen deden vrijdag en zaterdag mee aan de 25 kilometer lange nacht-tot-ochtendwandeling, aldus organisator Stichting ALS Nederland.

De eerste wandelaars vertrokken omstreeks 02.00 uur vanaf Utrecht Centraal. De deelnemers droegen lampen op hun kleding, volgens het thema “de ziekte van ALS op een mooie manier onder de aandacht brengen”. Tijdens de laatste 5 kilometer sloten ook ALS-patiënten zich aan bij de wandelaars en eindigde de tocht bij Stadion Galgenwaard.

“We lopen richting de dageraad omdat we geloven dat we met meer onderzoek de oplossing kunnen vinden voor ALS en de gerelateerde ziekten PSMA en PLS”, zegt Gorrit-Jan Blonk, directeur van de Stichting ALS Nederland. Doneren kan tot eind maart via de website van ALS Sunrise Walk.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?