Royals op weg naar Maastricht om Koningsdag te vieren

Image source - Pexels.com


Koning Willem-Alexander is op weg naar Maastricht om zijn 55e verjaardag te vieren. Hij wordt vergezeld door koningin Maxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane.

Maastricht heeft vandaag een vol programma gepland voor de Royals, waaronder een mini-Pinkpopfestival, muziek van dj’s en orkesten en een soort escape room. Het wordt mooi weer, met veel zon, weinig wind en temperaturen tot 17 graden Celsius.

Om de eerste “volle” Koningsdag-drukte in twee jaar te helpen beheersen, heeft Maastricht extra cameratoezicht ingesteld en een deel van het stadscentrum aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat de politie daar uit voorzorg mensen kan aanhouden en fouilleren.

Het Koningsdagprogramma van de stad begint om 11:00 uur, maar Royal-fans zijn al vóór 09:00 uur langs de straten langs de route begonnen

De koninklijke familie zou in 2020 de 53e verjaardag van koning Willem-Alexander vieren in Maastricht. Maar toen sloeg de pandemie van het coronavirus toe en werden de festiviteiten afgelast. Koningsdag werd thuis gevierd. Vorig jaar werd in Eindhoven een afgezwakte Koningsdag gevierd.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?