Queen weer nummer 1 in top 2.000 nummers; Het favoriete nummer van De Vries op de derde plaats

Image source - Pexels.com


Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen staat dit jaar op nummer één in de Top 2000. Dat werd vrijdagmiddag bekendgemaakt in de uitzending van NPO Radio 2. Het nummer A Whiter Shade of Pale van Procol Harum staat op nummer drie. Het was een van de favoriete platen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries die dit jaar in Amsterdam dodelijk werd neergeschoten. Het lied werd gespeeld op zijn begrafenis en bijna alle radiostations speelden het lied op de dag van zijn begrafenis.

Bohemian Rhapsody stond voor de 18e keer bovenaan de lijst. De achtbaan van Danny Vera was vorig jaar de leider. Het nummer moest dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats.

Ook in de top van dit jaar staan ​​Goldern Earring’s Radar Loe en Metallica’s Nothing Else Matters. Golden Earring kondigde dit jaar aan met pensioen te gaan vanwege de ziekte van George Kooyman. Ze hebben nog nooit in de top 10 van de top 2000 gestaan.

Luisteraars konden tot vrijdag 16.00 uur stemmen op hun favoriete plaat. De volledige lijst wordt op 16 december onthuld en is tussen kerst en oud en nieuw traditioneel in zijn geheel te beluisteren op NPO Radio 2.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?