Piek in bruiloften terwijl Covid-beperkingen versoepelen

Image source - Pexels.com


Nu Nederland de komende weken de meeste van zijn coronavirusbeperkingen opheft, zien gemeenten een explosieve toename van het aantal huwelijksverzoeken, meldt De Telegraaf na overleg met de grote steden.

Huwelijken moeten meestal zes weken van tevoren worden gemeld. Na 25 februari zijn voor het eerst sinds de pandemie Nederland bijna twee jaar geleden weer zonder beperkingen grootschalige evenementen mogelijk.

Rotterdam heeft de komende maanden zo’n 900 huwelijken gepland en verwacht dat de stijging in 2022 zal aanhouden.

Den Haag verwacht dit jaar meer huwelijken dan in 2019 en 2018. Alleen al voor 22 februari heeft de stad 36 huwelijken op de planning staan. Op een typische dinsdag zijn het er zes. Al kan de eigenaardige datum – 22-02-2022 – hier ook een rol in spelen.

Ook de gemeente Amsterdam vertelde de krant dat ze dit jaar een stortvloed aan huwelijken verwacht omdat veel mensen hun huwelijk uitstellen tot na de coronacrisis.

Het nadeel van de huwelijksboom is dat verloofde paren mogelijk te maken krijgen met wachtlijsten om de locatie, ambtenaar of cateraar te krijgen die ze willen. “We krijgen nog vragen over de viering later dit jaar, maar we hebben geen plek meer”, zegt Saskia Koning van de Zwolse zaal Havezate den Alerdinck tegen de krant. “Elke week krijg ik drie serieuze vragen voor een bruiloft. Dat is veel, want we doen er maar één per weekend.”

Locaties in het hele land vertelden aan De Telegraaf dat hun telefoons rinkelen. “Iedereen leeft al twee jaar van persconferentie naar persconferentie. Mooi dat het lijkt te lukken”, zegt Marcel Beukema van Slot Zeist tegen de krant. De locatie ontving veel boekingen voor bruiloften, maar ook voor conferenties en andere zakelijke bijeenkomsten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?