Petitie om het fokken van dolfijnen te verbieden 80.000 keer ondertekend

Image source - Pexels.com


Een petitie om het fokken van dolfijnen in gevangenschap te verbieden is 80.000 keer ondertekend. De petitie is maandag aangeboden aan parlementariërs voor het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag, aldus World Animal Protection.

De dierenwelzijnsorganisatie wil aandacht vragen voor het leven van dolfijnen in gevangenschap. “Ze leven in tanks die 200.000 keer kleiner zijn dan hun natuurlijke habitat, ze zwemmen de hele dag eindeloos en hebben last van het chloor en het lawaai dat tijdens shows wordt gegenereerd”, zegt de organisatie.

De club wil ook dat de shows in het Dolfinarium in Harderwijk definitief stoppen. “Een definitief einde aan dolfinaria en hun shows begint met een fokverbod. Steeds meer landen hebben dit al opgenomen in hun wetgeving, of zijn bezig deze te ontwikkelen”, zegt de organisatie.

In 2015 verbood Nederland het in gevangenschap houden van wilde dieren voor gebruik in circussen. Dit verbod geldt niet voor dolfijnen in dolfinaria.

“Het fokken veroordeelt elke pasgeboren dolfijn tot een leven in gevangenschap. Dolfijnen houden voor ons vermaak is niet langer acceptabel. Nederland zou moeten rennen om zich bij deze landen aan te sluiten”, zegt Dirk-Jan Verdonk van World Animal Protection.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?