Peter R. de Vries, problemen met het coronavirus onder de meest gegooglede zoekopdrachten dit jaar

Image source - Pexels.com


In Nederland is dit jaar veelvuldig gezocht naar informatie over Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever die eerder dit jaar werd vermoord, leidde de internetzoektrends van het land met behulp van Google. Ook werd de zoekmachine vaak gebruikt om informatie te vinden over het EK voetbal, de in het eerste kwartaal van kracht geworden coronacrisis en het testen van de toegang tot het coronavirus.

Op 16 maart, de dag voor de Tweede Kamerverkiezingen, zochten Google-gebruikers regelmatig naar analysesites die kiezers helpen beslissen welke politieke partijen hun waarden weerspiegelen.

Google kijkt bij het maken van haar jaaroverzicht niet naar de meest uitgevoerde zoekopdrachten, maar naar de periodes waar een grote stijging te zien is. Als alle zoekopdrachten van gebruikers werden geteld, zouden woorden als ‘YouTube’ en ‘Vacatures’ jaar na jaar bovenaan staan.

Andere populaire onderwerpen dit jaar waren zoekopdrachten naar sneeuwvolgdiensten, de Olympische Spelen, de iPhone 13, de nieuwe Formule 1-commentator Nelson Valkenburg en een WhatsApp-storing begin oktober.

Veel mensen zochten ook naar informatie over de Deense voetballer Christian Eriksen, die tijdens een EK-wedstrijd een hartstilstand kreeg en op het veld werd gereanimeerd. Bij het zoeken naar informatie over D66-leider en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag googelde men regelmatig politici.

Squid Game was ook een topzoekonderwerp in de categorie entertainment.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?