Oud-student dient klacht in tegen acteur Hugo Metsers

Image source - Pexels.com


Een oud-leerling van Hugo Metsers heeft aangifte gedaan van mishandeling en seksueel grensoverschrijdend gedrag door de acteur en docent, meldt Shownieuws. Ook verschillende oud-leerlingen van de toneelschool van Metsers zeiden dat hij met hen de grens overschreed. De acteur ontkende de beschuldigingen.

De oud-leerlingen beweerden vorige maand in een artikel in de Volkskrant dat ze onder meer gepusht werden om verder te gaan met naaktscènes dan waar ze comfortabel mee waren in hun klas Functioneel Naakt. Een vermeend slachtoffer besloot vervolgens naar de politie te gaan en aangifte te doen van wat volgens hem meerdere incidenten van verbaal en fysiek wangedrag zijn.

Metsers, die te zien was in de Nederlandse soap “Goede Tijden, Slechte Tijden”, ontkende de beschuldigingen en zei geschokt te zijn. “Het ligt me nauw aan het hart en ik neem het heel serieus dat er oud-studenten zijn die onaangename gevoelens hebben gehad over mijn lessen”, zei Metsers. “Dat was nooit mijn bedoeling en ik voel met hen mee. Ik respecteer ieders ervaring en wens dat ik als het destijds beter was geweest. Dat neem ik mezelf kwalijk.”

De acteur heeft zijn werk op de door hem opgerichte school tijdelijk gepauzeerd. “Vanwege de huidige onrust in alle media en om de lessen in alle rust te laten plaatsvinden, schorten we al mijn onderwijsactiviteiten met onmiddellijke ingang tot nader order op”, aldus Metsers in een verklaring.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?