Oranjebond wil klokken luiden, vlaggen zwaaien voor 18e verjaardag prinses Amalia

Image source - Pexels.com


De Oranjebond moedigt haar leden aan om dinsdag de 18e verjaardag van prinses Amalia te vieren. De mijlpaal moet worden gemarkeerd door het luiden van klokken en het hijsen van vlaggen door het hele land, zei de organisatie, die meer verbinding tussen het Nederlandse publiek en het Koninklijk Huis bevordert.

Deze verjaardag is van bijzonder belang omdat Amalia de leeftijd zal hebben bereikt waarop ze de troon kan bestijgen en haar vader, koning Willem-Alexander, kan opvolgen als ze daartoe wordt geroepen.

“We vragen iedereen om deze koninklijke verjaardag te vieren met vlaggen en oranje wimpels als symbool van vreugde en solidariteit. We moedigen aan om tussen 9.00 en 9.10 uur vanuit heel Nederland klokken te luiden”, zegt Oranjebond-voorzitter Pieter Verhoeve.

Eerder werd bekend dat de Koninklijke Nederlandse Klokkenluiders Vereniging (KNKV) voor de gelegenheid een speciale compositie heeft samengesteld. Het werk, getiteld ‘Amalia Eighteen’, wordt op haar verjaardag en de dagen daarna door beiaardiers door het hele land gespeeld.

Daarnaast heeft de Oranjebond een register geopend waar het publiek Amalia kan feliciteren met haar verjaardag. Burgemeesters zijn ook opgeroepen om samen met een 18-jarige uit hun stad een persoonlijke boodschap op te nemen voor de prinses. Ook de Oranjebond maakt een eigen felicitatievideo voor Amalia.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?