NL wereldleider als het gaat om vleesvervangers

Image source - Pexels.com


Nederland is een wereldleider als het gaat om vleesvervangers. Bedrijven en investeerders van over de hele wereld wenden zich voor hun innovatieve technologieën tot de Vegan Valley in het oosten van het land, meldt EenVandaag.

Vijf jaar geleden telde Nederland 40 bedrijven die specifiek bezig waren met vleesvervangers. Nu zijn er 72 bezig met alles, variërend van insecten als voedsel tot plantaardige biefstuk.

De wereld bevindt zich in een “eiwittransitie” en Nederland loopt voorop, zegt innovatiemanager Jeroen Willemsen van FoodValley tegen EenVandaag. “Eiwitten zijn bouwstoffen die elk lichaam nodig heeft. Die halen we vaak uit vlees en andere dierlijke producten, maar door vleesvariaties te maken en te eten krijg je deze eiwitten ook binnen, zonder dat je de aarde daarvoor hoeft te belasten”, aldus Willemsen.

“Omdat we zo vroeg zijn begonnen, hebben we een enorme voorsprong”, lichtte Willemsen de koploperstatus van Nederland op dit gebied toe. “Tegenwoordig vinden bedrijven van over de hele wereld in Nederland wat ze zoeken. Er is hier al veel innovatie op het gebied van eiwit- en vleesvariëteit en er zijn genoeg labs die de technologie hebben ontwikkeld.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?