Nieuwjaarsduiken in Zandvoort en Bloemendaal afgelast vanwege coronavirus

Image source - Pexels.com


De aankomende nieuwjaarsduiken bij Zandvoort en Bloemendaal aan Zee zijn voor het tweede jaar op rij afgelast vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, aldus de organisaties en badmeesters in de badplaatsen.

“Het is niet te doen. Er zijn in totaal zo’n 5.000 duikers en 10.000 toeschouwers. We kunnen niet al die QR-codes op een strand scannen”, zegt Leon van Esch van Nieuwjaarsduik Zandvoort. Van Esch verwees naar de toegangspasjes voor het coronavirus die laten zien of een persoon wordt beschouwd als veilig genoeg om toegelaten te worden tot een evenement op basis van zijn vaccinatie-, herstel- of infectiestatus.

“We gaan het risico niet nemen”, zegt Ruud Cloeck, badmeester in Bloemendaal aan Zee. Cloeck verwacht wel dat er nog mensen komen opdagen, “maar dat is hun eigen verantwoordelijkheid. Er wordt niets georganiseerd”.

Het is nog niet duidelijk of de traditionele duik bij Scheveningen, de grootste van het land, zal plaatsvinden, aldus een woordvoerder van de Nederlandse Reddingsbrigade.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?