Niet alle NL inwoners hebben makkelijk toegang tot Covid testen

Image source - Pexels.com


Vanaf zaterdag moeten mensen in Nederland in de horeca, bij culturele instellingen en bij evenementen een toegangspas voor het coronavirus laten zien. Voor niet-gevaccineerde mensen betekent dat dat ze zich moeten laten testen op Covid-19. Maar niet iedereen heeft gemakkelijk toegang tot een Testing for Access-locatie, meldt de NOS op basis van eigen onderzoek.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei dat 90 procent van de Nederlanders binnen 20 minuten rijden van een Covid-19-testlocatie zal wonen. En dat geldt voor zo’n 16 miljoen mensen, maar grote delen van Noord- en Oost-Nederland en de grensregio’s moeten verder rijden om een ​​Testing for Access-locatie te bereiken.

Inwoners van Stavoren in de zuidwesthoek van Friesland moeten bijvoorbeeld een kleine 40 minuten rijden naar het dichtstbijzijnde testcentrum. Hetzelfde geldt voor de inwoners van Hoogeland in Groningen. Heel Zeeuws-Vlaanderen heeft maar één testlocatie, opgesteld in Terneuzen. Dat is een half uur rijden van het westen van de regio. Winterswijkers moeten 38 minuten rijden naar Enschede of 36 minuten naar Doetinchem.

Mensen die op de Waddeneilanden Schiermonnikoog en Vlieland wonen, moeten momenteel naar het vasteland om zich te laten testen op toegang, wat een reistijd van ruim een ​​uur betekent. Wel beloofde minister De Jonge dat vanaf zaterdag op elk eiland testlocaties worden geopend.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?