Nederlandse Grand Prix-menigten trekken woede uit de evenementen- en entertainmentsector

Image source - Pexels.com


Op sociale media is veel verwarring en woede ontstaan ​​over de drukte rond het racecircuit van Zandvoort, waar de eerste Nederlandse Grand Prix sinds 1985 plaatsvindt. Vrijdag stonden de eerste open oefenronden op het programma in de Formule 1-competitie. Gedurende de dag werden ook evenementen georganiseerd die verband hielden met de FIA ​​Formula 3, de W Series en de Porsche Mobil 1 Supercup.

Op sociale media werden video’s en foto’s gedeeld waarin honderden mensen op elkaar gepropt of in grote groepen richting het circuit liepen. Er kwamen diverse verbijsterde reacties uit de entertainmentsector, vooral omdat de Formule 1-race door de overheid was toegestaan ​​omdat het publiek moest zitten. Daarom leek het niet op een festival.

“Dit was natuurlijk te verwachten, en mijn beide middelvingers gaan rechtstreeks naar @MinPres en @hugodejonge”, schreef zanger Tim Knol op Twitter, verwijzend naar de gebruikersnamen van premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. “Sinds ze geven [their middle fingers] voor een tijdje aan ons als sector, kan ik ze net zo goed teruggeven. eikels.”

“Denk je dat er maar 1 stoel was ofzo?”, vroeg cabaretier en presentator Arjen Lubach zich af.

“Heel anders dan een festival eigenlijk”, reageerde presentator Tim Hofman sarcastisch.

Ook KINK-dj Michiel Veenstra, theatermaker Maurice Wijnen en acteur Diederik Ebbinge deelden de beelden. Een zittend evenement, schreef Ebbinge zonder verder commentaar.

“Mensen op hun stoel!” voegde Veenstra toe.

De entertainmentsector is al langer ontevreden over de gang van zaken rond de Formule 1. Ze zeggen niet te begrijpen dat het race-evenement mag doorgaan terwijl festivals verboden blijven.

De gemeente Zandvoort zei eerder op de dag dat het “heel druk was in de spits”, maar dat het later “veel, veel rustiger” was. Een woordvoerder wilde de vergelijking met festivaldrukte niet maken. “Het is hetzelfde als de in- en uitstroom bij een voetbalstadion die erg druk kan zijn. Het is absoluut geen festival.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?