Nederlandse acteur David Elsendoorn blij met succes Ted Lasso Emmy

Image source - Pexels.com


De Nederlandse acteur David Elsendoorn, die een vaste rol heeft in de grote Emmy-winnaar Ted Lasso, noemde het succes van de serie “heel onwerkelijk”. Dat zei hij maandag vanaf een Emmy-feestje in Los Angeles, waar hij momenteel verblijft.

Elsendoorn speelt de Nederlandse speler Jan Maas in het tweede seizoen van de komedie over een Brits voetbalteam en zijn charismatische trainer. Ted Lasso won maandagochtend zeven Emmy’s, waaronder die voor Beste Komedie. Drie hoofdrolspelers, waaronder Jason Sudeikis, werden ook bekroond.

“We maken de serie met zo’n bijzondere groep mensen”, aldus Elsendoorn. “En ik voel me enorm bevoorrecht en ongelooflijk dankbaar dat ik van zulke fantastische professionals mag leren. Het zijn allemaal zulke inspirerende acteurs.”

Elsendoorn studeerde in 2018 af aan de Amsterdamse Toneelschool en speelde eerder een hoofdrol in de film Gelukszoekers van Hanro Smitsman. Ook was hij te zien in series als Spangas en Vliegende Hollanders.

Ted Lasso kan worden bekeken op Apple TV+. De serie won de afgelopen weken flink aan populariteit in Nederland, zo blijkt uit reacties op sociale media.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?