Nederland viert Koningsnacht na twee pandemische jaren

Image source - Pexels.com


Nederland viert dinsdag voor het eerst in jaren Koningsnacht. Op dinsdagavond en -nacht zijn er in het hele land festiviteiten. Door de coronapandemie kon de traditionele feestavond de afgelopen twee jaar niet doorgaan.

Utrecht trapt Koningsnacht traditiegetrouw af met een grote vrijmarkt in de binnenstad. De markt begint om 18.00 uur en gaat de hele nacht en de volgende dag door. De avond voor Koningsdag staat het centrum van Den Haag in het teken van het festival The Life I Live. Het gratis stadsfestival omvat optredens buiten op diverse plekken en in de aangrenzende horecalocaties.

Er zijn feesten op verschillende locaties in Amsterdam, waaronder in AFAS Live, op het Westergasterrein en in de Melkweg. Tussen het Koningsplein en de Vijzelstraat in de binnenstad is er van 19:00 uur tot middernacht livemuziek. Ook op dinsdag kunnen Rotterdammers kiezen uit verschillende feesten. In onder meer de Maassilo, BIRD en nachtclub TOFFLER wordt Koningsnacht gevierd.

Op meerdere plekken in Eindhoven zijn er gratis festiviteiten, bijvoorbeeld op het Lichtplein, het Stathuisplein en het Wilhelminaplein. De Helden van Oranje vindt plaats in Stadspark Groningen, met optredens van Snollebollekes, Tino Martin en Frans Duijts. Ook zijn er optredens van artiesten en dj’s op de Vismarkt in Groningen.

Om 17.00 uur start in Nijmegen in de Molenstraat het 3G Outdoor Festival. Daar treedt onder andere The Partysquad op. Ook op andere plekken zijn er festiviteiten, zoals het UIT Je Stekker Kingsnight Festival op het NYMA-terrein.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?