Nederland in het donker voor Earth Hour

Image source - Pexels.com


In heel Nederland ging zaterdag om 20.30 uur het licht een uur uit voor Earth Hour, een internationaal evenement om klimaatverandering onder de aandacht te brengen. De lichten gingen uit van de Martinitoren in Groningen en de Erasmusbrug in Rotterdam, de Grote Kerk in Breda en de Amsterdamse Poort in Haarlem.

Ook huishoudens en tientallen gemeentehuizen deden mee aan de actie, zo is te zien op sociale media. In Rotterdam organiseerde het Wereld Natuur Fonds een “uitschakelmoment” bij Depot Boijmans Van Beuningen. Pianist Ruben Hein begeleidde dat moment met muziek. “Earth Hour is belangrijk omdat het mensen bewust maakt dat we zuiniger moeten zijn met wat we hebben,” zei hij.

Astronaut André Kuipers is ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds. “De aarde is kwetsbaar, laten we zorg dragen voor onze planeet en de natuur”, zei hij. “Ook ik draag mijn steentje bij en doe natuurlijk een uur lang het licht uit tijdens Earth Hour. Zondag ga ik even uitwaaien op het strand om daar zwerfvuil op te ruimen.”

Ook elders in de wereld wordt Earth Hour gevierd, zoals de Eiffeltoren in Parijs, de Burj Khalifa in Dubai en de piramides in Egypte. Het evenement vond voor het eerst plaats in 2007 in Sydney, Australië, waar Earth Hour wordt georganiseerd door het Australische Wereld Natuur Fonds. Volgens de organisatie doen nu 190 landen mee aan de campagne.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?