Nachtclubs die snakken naar duidelijkheid over Covid;

Image source - Pexels.com


Chicago Social Club-eigenaar Pieter de Kroon pleit, net als veel andere nachtclubeigenaren, voor meer duidelijkheid voor zijn bedrijfssector. Twee jaar van aan-en-uit sluitingen hebben velen in de industrie geen andere keuze gelaten dan hun bedrijf permanent te sluiten. Volgens de laatste maatregel moeten alle horecabedrijven zich houden aan een sluitingstijd van 22.00 uur, wat voor veel clubeigenaren te vroeg is om zich open te stellen met enige kans om winst te maken.

Er wordt aangenomen dat veel nachtclubs van plan zijn hun deuren te openen uit protest tegen de huidige coronavirusbeperkingen, vergelijkbaar met wat bars, restaurants, musea en theaters vorige maand deden net voordat de meeste lockdown-beperkingen werden versoepeld. Vertegenwoordigers van nachtclubs en discotheken zullen woensdag om 19.00 uur een persconferentie houden om hun perspectief te geven en hun geplande protestactie toe te lichten.

Vorige week was er een sprankje hoop voor nachtclubs en andere nachtgelegenheden. Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers sprak in de Tweede Kamer over zijn plan om te onderzoeken hoe het 1G-toegangsbeleid nachtvestigingen kan helpen. Het huidige 3G-beleid vereist dat alle deelnemers binnen 24 uur na binnenkomst ofwel zijn ingeënt tegen Covid-19, onlangs zijn hersteld van de coronavirusinfectie of negatief testen op de infectie. Het 1G-beleid, waarbij alle bezoekers worden getest ongeacht de vaccinatie- en herstelstatus, zou een oplossing kunnen bieden voor de vervroegde sluitingstijden waarmee vestigingen worden geconfronteerd.

Er is echter geen datum vastgesteld voor een bijeenkomst om het 1G-beleid te bespreken.

Volgens Het Parool beschreef De Kroon zijn worsteling met de aanhoudende onzekerheid die de regeringsreactie op de pandemie met zich meebrengt: “We vragen alleen om perspectief. Dat is de hoop die we hebben voor elke persconferentie. Maar het is lang geleden dat we zijn genoemd.” Het gevoel van vergeten is de aanleiding voor de nieuwste actie van De Kroon, ‘The Night Rises Up’, waarbij meerdere nachtclubeigenaren uit protest dreigen hun deuren open te gooien.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?