Michelin geeft in 2022 15 restaurants een nieuwe Bib Gourmand; Michelin Stars aangekondigd op 30 mei

Image source - Pexels.com


Vijftien restaurants in Nederland zijn door recensenten van de Michelingids bekroond met een Bib Gourmand. De erkenning werd verleend aan twee restaurants in Amsterdam en nog twee in Den Haag, maar het merendeel van de locaties ligt buiten de Randstad, waaronder twee in Roermond.

De Bib Gourmand is een onderscheiding die wordt gegeven aan restaurants met een luxe en gastronomische eetervaring die er toch in slagen om betaalbare prijzen te bieden. Begin dit jaar hadden 111 Nederlandse restaurants de prijs in de wacht gesleept, maar sommige restaurants zouden er al snel achter komen dat ze de eer kwijt waren. Die aankondiging wordt later gedaan.

Restaurant de Basiliek in Den Haag beschreef hoe de prijs van grote betekenis was voor het team na de pandemie. “Dit is de grootste prestatie voor ons restaurant. Een geweldige prestatie na Covid-19, aangezien we in die tijd bijna al het mogelijke hebben gedaan”, vertelde een vertegenwoordiger aan NL Times. Het restaurant zei dat het er alles aan deed om in de moeilijke tijd te gedijen door een bezorgservice aan te bieden, twee restaurants in één te combineren en de afgelopen twee jaar zelfs walking dining-tours door de stad te organiseren.

Bergpaviljoen, gevestigd in Amersfoort, vertelde NL Times dat het pad naar het behalen van de prijs “begon met naar elkaar te glimlachen”.

Het is nog niet bekend welke restaurants in Nederland een of meerdere Michelinsterren hebben gekregen, of welke restaurants een ster hebben verloren. Momenteel hebben 91 restaurants één ster en 18 restaurants twee. Alleen Inter Scaldes in Kruiningen en De Librije in Zwolle voeren de hoogste eer van drie sterren. Het is niet mogelijk voor een restaurant om tegelijkertijd een Bib Gourmand en een Michelinster te hebben.

De uitreiking van de Michelinster-awards vindt plaats op 30 mei in Amsterdam. Vanwege de onzekerheid rond de uitbraak van het coronavirus is deze twee maanden uitgesteld. De organisatie prees de Nederlandse horeca voor drie attributen die tijdens de pandemie werden ingezet: “Enthousiasme. Bepaling. creativiteit.”

De winnaars van de Bib Gourmand 2022

Basaal, Den Haag

De BasiliekDen Haag

BergpaviljoenAmersfoort

Bistro AragostaLeeuwarden

Bistro Lof (Parc Broekhuizen)Leersum

Bistro TweeRoermond

blauw, Utrecht

DomenicaAmsterdam

Tuinbistro Wielewaal, Amsterdam

GroenewoudNijmegen

Bistro de Grote Frederik, Groningen

Nieuwe DiekhuusTerwolde

Restaurant NovaBergschenhoek

TabkeawMaastricht

WaersRoermond

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?