Meer positieve testen, maar ziekenhuisopnames nemen af

Image source - Pexels.com

Foto: DutchNews.nl

In de 24 uur tot en met vrijdagochtend zijn in totaal 2.718 positieve coronavirus-tests geregistreerd bij het RIVM.

Dit is boven het weekgemiddelde van 2.338, maar de cijfers zijn de hele week vertekend door computerproblemen en het juiste beeld is moeilijk vast te stellen. Afgelopen vrijdag waren er ruim 2.900 positieve testen.

Volgens de regionale gezondheidsorganisatie GGD GHOR is de storing te wijten aan systeemupdates, die in sommige gevallen langer duren dan gepland, meldt de NOS.

Ondertussen daalt het aantal ziekenhuispatiënten met coronavirus de afgelopen vier dagen langzaam. In totaal worden momenteel 196 coronaviruspatiënten behandeld op de intensive care en 450 op gewone afdelingen. Dit is het laagste aantal in twee weken, volgens het landelijke patiëntencoördinatiebureau LCPS.

De afgelopen zeven dagen zijn 565 mensen met het virus in het ziekenhuis opgenomen, of gemiddeld 81 per dag. Dat is volgens ambtenaren het laagste niveau in drie weken.

Premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge maken vrijdagavond bekend welke eventuele verdere coronamaatregelen vanaf later deze maand worden versoepeld.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?