Meer Limburgse steden annuleren carnavalsfeesten na oproep gezondheidssector

Image source - Pexels.com


Heerlen en Kerkrade besloten hun grootschalige carnavalsevenementen te annuleren na een oproep van de zorgsector daartoe.

Zondag deed Helen Mertens van ROAZ, het regionaal overleg acute zorg, in Nieuwsuur een oproep om grote evenementen af ​​te blazen vanwege de coronacrisis in Limburg. “We waren de afgelopen weken al gestopt met opnames in ziekenhuizen in Limburg. Dat zorgt natuurlijk voor enorme overlast in onze provincie”, zegt Mertens tegen Nieuwsuur. “Het is echt ongelofelijk druk in Limburg.”

Het is duidelijk dat grote evenementen leiden tot meer besmettingen met het coronavirus, zei Mertens. “Ik denk dat we er allemaal alles aan moeten doen om het aantal besmettingen te verminderen.”

Heerlen en Kerkrade sloegen acht. De oproep van Mertens leidde tot ‘intern overleg’ in Heerlen, zegt burgemeester Roel Wever tegen 1Limburg. “In het overleg hebben we gekeken of het verstandig zou zijn om Aod op Nuj door te laten gaan. We hebben geen andere keuze dan de viering te annuleren.” Brunssum beslist maandag, aldus Wever.

Donderdag is de 11e van de 11e, traditioneel de aftrap van het carnavalsseizoen. Het centrum en Noord-Limburg hebben al besloten om grote festiviteiten af ​​te gelasten. Noord-Brabant en Zuid-Limburg nog niet.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?