Meer dan 5.000 bloemen digitaal achtergelaten bij monumenten op Dodenherdenking

Image source - Pexels.com


Donderdag zijn er meer dan 5.000 bloemen digitaal geplaatst bij oorlogsmonumenten en gedenkstenen. Woensdag waren het er nog duizend, zegt een woordvoerder van het Nationaal Comité van 4 en 5 mei.

Het digitaal leggen van bloemen is een initiatief dat mensen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn bij een herdenking de mogelijkheid geeft om een ​​boodschap achter te laten bij een monument naar keuze. Het is ontstaan ​​tijdens de pandemieperiode toen er geen fysieke herdenkingen waren toegestaan. De digitale optie blijft de komende jaren bestaan, ook nu alle plechtigheden weer met publiek kunnen plaatsvinden, aldus de woordvoerder.

Via de website van de commissie kan een bloemlaag kiezen uit een rode gerbera, een blauwe iris of een witte roos. Aan de bloem kan een persoonlijke boodschap worden toegevoegd. Op de site staan ​​meer dan 4.000 oorlogsmonumenten door heel Nederland. De bloemenlaag kan aangeven bij welk monument de virtuele bloem moet komen te staan.

Vorig jaar werden er meer dan 5.500 digitale bloemen gelegd.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?