Limburgs oorlogsmuseum kondigt sluiting aan


Het Eyewitness War Museum in het Limburgse Beek sluit op 1 oktober de deuren, maakte museumdirecteur Wim Seelen dinsdag bekend. Ondanks de groeiende belangstelling kan hij de noodzakelijke investeringen in het museum niet meer betalen.

Voor de uitbraak van het coronavirus trok het museum jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers. De collectie bestaat uit 13 diorama’s, kleine scènes uit de Tweede Wereldoorlog met meer dan 150 poppen. De uitgebreide collectie bestaat uit originele stukken en een aantal topstukken die volgens het museum zeer zeldzaam en waardevol zijn.

Na de opening in 2013 kreeg het museum te maken met flinke tegenslagen. Niet was de pandemie van het coronavirus een obstakel voor het museum, maar het kreeg volgens Seelen in augustus 2020 ook te maken met diefstal van uiterst waardevolle voorwerpen. De schade van de inbraak bedroeg meer dan een miljoen euro, zei hij. Volgens de directeur is ook de villa waarin het museum is gehuisvest slechts gedeeltelijk geschikt voor verdere ontwikkeling.

Lees ook:  Alcoholvrij bierconsumptie stijgt tijdens corona

Na sluiting wordt de collectie overgenomen door het Oorlogsmuseum in Overloon.

Plaats een reactie