Leonardo DiCaprio investeert in Nederlands kweekvleesbedrijf

Image source - Pexels.com


Acteur Leonardo DiCaprio investeert in het Nederlandse bedrijf Mosa Meat, dat technologie heeft ontwikkeld om vlees te kweken als alternatief voor het slachten van dieren. De Amerikaan ziet kweekvlees als een oplossing voor klimaatverandering, omdat het leidt tot veel minder uitstoot van broeikasgassen dan het houden van dieren. DiCaprio is ook een investeerder in Aleph Farms, een Israëlisch bedrijf dat ook werkt aan kweekvlees.

De twee bedrijven hebben niet bekendgemaakt hoeveel kapitaal de Oscarwinnaar in Mosa Meat en Aleph Farms steekt. DiCaprio is al lang een voorvechter van de strijd tegen klimaatverandering. Het houden en slachten van koeien, varkens en andere dieren voor vlees is een belangrijke bron van broeikasgassen. Door daar verandering in te brengen, kan klimaatwinst worden geboekt, voorspelde de acteur.

“Een van de meest impactvolle manieren om de klimaatcrisis te bestrijden, is door ons voedselsysteem te transformeren. Mosa Meat en Aleph Farms bieden nieuwe manieren om aan de wereldwijde vraag naar rundvlees te voldoen en tegelijkertijd enkele van de meest urgente problemen van de huidige industriële rundvleesproductie op te lossen”, aldus DiCaprio, die nu 46 jaar oud is.

Mosa Meat, opgericht in 2016, is een spin-off van de Universiteit Maastricht. Het bedrijf maakt rundvlees met slechts enkele dierlijke cellen, die vervolgens worden gekweekt om vlees te kweken. Onderzoeker Mark Post, medeoprichter van het bedrijf, haalde in 2013 het nieuws met de presentatie van ‘s werelds eerste gekweekte hamburger. Het kostte destijds 250.000 euro om te maken. Het doel is nu om gekweekte burgers betaalbaar te maken voor de consument.

Mosa Meat heeft in verschillende investeringsrondes circa 82 miljoen euro aan kapitaal opgehaald. Andere bekende investeerders zijn Jitse Groen, CEO van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, en Nutreco, de producent van vis- en veevoer.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?